اختلال شخصیت مرزی (BPD)، اختلالی است که از اواخر دوره نوجوانی شروع می شود و با برخی نشانه ها مشخص می شود.
پروسهی روان درمانی به افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی (BPD) کمک میکند تا بتوانند خود کنترلی بیشتر بر روی خود و رفتارهای ناسازگار خود داشته باشند. از سوی دیگر روان درمانی به افراد روشهایی برای تنظیم خلق و هیجان آموزش میدهد.
نویسنده: دکتر پیمان دوستی
یافتههای پژوهشی بسیار خوبی درخصوص درمان اثربخش اختلال شخصیت مرزی با درمانهای پذیرش و تعهد (ACT)، شفقت (CFT) و طرحواره درمانی (ST) وجود دارد. یافتهها حاکی از آن است که یک پروسه حدودا ۲ ساله روان درمانی، برای مهار نشانههای اختلال شخصیت مرزی مفید است.
با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی (BPD)، همانطور که در بسیاری از کارها بی ثبات هستند، در دنبال کردن رواندرمانی هم بی ثبات هستند و این موضوع منجر به شکست آنها میشود.
همچنین آنچه ما به عنوان دو نیم سازی (آرمانی سازی- بی ارزش سازی) میشناسیم، در افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بسیار شایع است که این امر میتواند همین حس دو گانه را به درمانگر نیز ایجاد کند و باعث شود مراجع یک روز درمانگر خود را ناجی خود بداند و یک روز از او کاملا ناامید شود. پیشنهاد میشود در چنین شرایطی، موضوع را با درمانگر خود مطرح کنید.
.
در چارت تصویری زیر برخی نشانههای اختلال شخصیت مرزی آورده شده است.
چنانچه فرد برخی نشانه های موجود در این چارت را نشان دهد، احتمال دارد که در حال تجربه اختلال شخصیت مرزی باشد و پیشنهاد می شود با یک متخصص سلامت روان مشورت کند.